Статті

План створення бренду у Києві, Україна. Стратегія бренду. Розробка ідеї бренду



План створення бренду-це складна робота, заснована на глибокому вивченні ринку. Як такий процес створення бренду досить складний, і не можна помилитися, т.к. Можлива ціна помилки може перерости у великі проблеми. А як вирішують проблеми в Україні, ви напевно здогадуєтеся.

Можливий такий поетапний план створення бренду:

- Попереднє тест бренду

- Лінгвістичний аналіз

- Вибір назви ТМ

- Створення ідеї та концепції бренду

- Визначення стратегії бренду

- Позиціонування бренду

Починаючи роботу з брендом, важливо правильно визначити його позиціонування на ринку. Позиціонування бренду це місце на ринку, яке займає бренд по відношенню до бругих брендів. Сюди входить також набір купівельних потреб та сприйняття; частина індивідуальності бренду, яка має активно використовуватися на відміну конкурентів. Таким чином, позиція бренду - це місце, яке займає бренд у усвідомленні цільового сегмента по відношенню до конкурентів. Може фокусуватися на тих перевагах бренду, які виділяють його з-поміж конкурентів.

Стратегія бренду включає наступні етапи:

- Яка цільова аудиторія.

- Яку пропозицію потрібно зробити цій аудиторії.

- Що потрібно довести, що б розуміти, що дана пропозиція цікава.

- Яке кінцеве враження слід залишити.

Як така стратегія бренду визначає, за допомогою яких методів перелічені вище етапи можуть бути виконані. Як майбутній бренд зроблено, позначено, класифіковано, упаковано, виставлено та розрекламовано. Обіцянка переваг бренду, це основна ідея, яка є основою майбутнього бренда. Ця ідея повинна лежати як основна думка майбутньої рекламної кампанії, розробленої для цього бренду, а також інших методів просування, які будуть застосовуватися для цього бренду.

Розробка ідеї бренду – це питання творчості, таланту. Тепер ви напевно розумієте, чому як такого посібника зі створення унікального бренду не існує. Однак є низка рекомендацій, які дозволяють полегшити створення ідеї та направити роботу у потрібний напрямок.

При створенні бренду потрібно завжди пам'ятати про позиціонування ТМ та про стратегію, розроблену для цього бренду. Не можна перевантажувати бренд безліччю ідей - потрібно вибрати одну цінну і донести її до розуміння споживача.


Замовити комплексне створення бренду в нашій студії
Ви можете за телефоном: +38 067 799-84-98
.


 

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Швидко Вам відповімо або телефонуйте:
+38 067 799 84 98