Статті

Назви торгових марок, які стали іменами загальними. Частина 4

Перехід торгової марки в імена загальні спочатку грає на руку компанії завдяки ототожнення у свідомості споживача товарного знака з категорією в цілому. Однак це таїть певну небезпеку: перехід товарного знака на загальне вживання як назви товарної категорії призводить до припинення його правового захисту та відкриває можливість його використання будь-якому виробнику. Тому компанії, чиїм товарним знакам загрожує подібна небезпека, докладають серйозних рекламних та PR-зусиль для запобігання їх переходу в номінальні.

Диктафон / Dictaphone

Пристрій запису мови. Компанія Dictaphone за свою історію багато разів змінювала власника, і зараз входить до Nuance Communications.



Коньяк / Cognac

Міцний алкогольний напій бренді, що виготовляється в місті Коньяк у Франції, згодом усі бренді на території СРСР стали називати коньяком.



Патефон / Pathe

Патефон - переносна версія грамофона, механічний пристрій для відтворення грамофонних платівок. На відміну від грамофона, у патефона рупор маленький і вбудований у корпус, сам апарат скомпонований у вигляді валізки, переноситься у застебнутому вигляді за спеціальну ручку. Був широко поширений у 20-40 роках. XX ст. Пізніше був витіснений електрофоном. Назва «патефон» походить від назви фірми-виробника: Пате.



Магнітофон / Magnetophon

Пристрій для запису звуку на магнітну стрічку та його відтворення. Марка першого комерційного пристрою для запису звуку на магнітну стрічку німецької компанії AEG (ліквідована 1997), випущеного 1935 року.



Термос / Thermos

Судина Дьюара, призначена для теплоізоляції продуктів харчування.Товарний знак Thermos GmbH. У багатьох країнах визнаний загальним і втратив статус товарного знака.



Тосол

Марку антифризу створеного в СРСР. Слово "тосол" утворено з: "ТОС" - технологія органічного синтезу, і "ОЛ" - за хімічною номенклатурою речовин це закінчення показує, що йдеться про спирт (етиленгліколь - це двоосновний спирт). Наприклад: «етанОЛ» — етиловий спирт.



Фотошоп / Adobe Photoshop

Графічний редактор Adobe Photoshop. "Фотошопом" стали асоціювати будь-яку комп'ютерну обробку зображення незалежно від того, за допомогою якого графічного редактора вона проводиться. Часто зустрічається вираз «відфотошопит», що вживається замість «фотомонтажу».




Замовити комплексне створення бренду в нашій студії
Ви можете по телефону:


+38 067 799-84-98.


 

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Швидко Вам відповімо або телефонуйте:
+38 067 799 84 98