Статті

Етапи розробки бренду. Процес розробки бренду: назва, образ, історія бренду



У цій статті ми розберемося та відповімо на питання, що таке бренд і які його основні елементи, а також з чого зазвичай складається процес розробки бренду.

Бренд – об'єкт, що містить у собі цілий комплекс спеціальної інформації, Бренд може бути пов'язаний із певним продуктом чи послугою чи компанією. Бренд - це торгова марка, що має стійкі асоціації, і має велику популярність серед людей.

Як такий термін бренд (англ. brand) прийшов до нас із норвезької мови і означав він таке поняття як випалювати тавро. Клеймом метили худорлявість, а пізніше майстри свої вироби (підкови, посуд та інше начиння та інше), щоб відрізнятися. Таким чином, у кожного майстра був видно його рівень роботи виходячи з його виробів.

Проходячи еволюцію часу, системи відмінності ускладнилися, та й саме поняття бренд набуло більш широкого поняття, ніж просте тавро майстра. В наш час для того, щоб відрізнятися від інших, бренду потрібно мати не тільки сильний візуальний імідж, але й викликати певні емоції та образи у споживача. Звичайно, для досягнення успішного успіху ці емоції бажано бути хорошими і позитивними.

Відомі основні етапи розробки бренду (процес розробки бренду):

- Назва бренду. Ім'я, яке доноситиме до споживача основні переваги бренду.

- Образ бренду. Візуальні образи: логотип, фірмовий стиль, головний герой, сайт, офіс – все те, що зможе показати споживачу функціональні та емоційні вигоди від використання бренду.

- Слоган. Для однієї ТМ слоган має бути один, щоб посилювати та розкривати сам бренд. Іноді вигадують слогани для конкретної акції, корпоративні слогани тощо.

- Історія бренду. Історична, футуристична чи вигадана. Легенда – грамотно складена історія, яка стане правдивою легендою бренду. Легенда яка зможе зачепити майбутнього покупця та викликати у нього певні емоції та позитивні асоціації.


Замовити комплексне створення бренду в нашій студії
Ви можете за телефоном: +38 067 799-84-98
.


 

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Швидко Вам відповімо або телефонуйте:
+38 067 799 84 98